zamarzająca szyba przednia od środka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrzej2010
    Classic
    • 2011
    • 2

black brother's zapodalibyście jakieś czernidło na gumy :P

Marudzę bo nie ma się do czego dopi...ć Fury miażdżą :!:
  • miro229
    Classic
    • 2010
    • 2

Mam problem polegajacy na zamarzaniu szyby przedniej od środka. Próby wychładzania wnętrzna samochodu przed jego zamknięciem nie dają większego rezultatu. Ubiegłego lata był robiony przegląd klimatyzacji w tym również wymiana filtra prawdopodobnie kabinowego , chyba że jest tam jeszcze jakiś inny filtr. W niskich temperaturach ale plusowych wnętrzne po jakimś czasie od zamknięcia potrafi być w calości zaparowane. Proszę o radę lub wskazanie dostępu do miejsca na forum gdzie temat taki byl już poruszany (może słabo szukałem, ale nie znalazłem)

Komentarz

• Byku
      Classic
      • 2008
      • 28

filtr sie wuymienia co 10 - 15 tysięcy, wym ien filtr i po temacie

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

był poruszany jak co roku, ale możemy zacząć tutaj -> masz wilgoć w aucie, brudną od wewnątrz przednią szybę, albo i to i to, polecam wysprzątanie wnętrza, a do osuszania dywaników (jeśli np. są gumowe i ciągle zalega w nich woda) pod nóżki gazetę wyborczą\nasz dziennik, zresztą kto co lubi
        inną przyczyną może być zawilgocony filtr powietrza kabiny, można też profilaktycznie wymienić i te niskonakładowe zabiegi powinny pomóc.
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• miro229
          Classic
          • 2010
          • 2

Nie zauważam w samochodzie jakiejś nadmiernej wilgoci i bałaganu .O samochód dbam i jak na swój wiek ma symboliczny przebieg ok 30 000 km. Proszę mi zatem powiedzieć czy filtra kabinowy który nie ma wiecej jak 5 tyś km. może się zawilgocić i od czego .

Komentarz

• b-bar01
            Elegance
            • 2007
            • 985
            • Octavia I (1U2)
            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

miro229,
            stawiam na to że masz jakiś przeciek od jesieni i nazbieralo się trochę wody pod wykładziną. niestety o tej porze roku z wysuszeniem może byc problem, chyba że masz garaż.
            proponuję odchylić wykladzinę od str. progu i zobaczyć czy pod spodem masz mokro lub jest szron. jesli tak to trzeba włożyć tam gazetę, tak jak pisał szkoda wyborczą lub dziennik ( nie ze wzgl. na opcje polityczną ale ze wzgl. na szczególny papier, ktory jest bardzo chłonny i jego ilość). gazetę dajesz także na wykladzine a pod dywanik.
            niestety operacja bedzie trwała ok 1 mies. gazety należy często wymieniać.
            system z gazetami jest może archaiczny ale bardzo skuteczny,
            a i jeszcze jedno, w miare mozliwości jeździj z wł.nawiewem na nogi i podwijaj dywaniki jak nik tam nie siedzi.
            *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• czesiu1929
              Ambiente
              • 2009
              • 142

Zamieszczone przez szkoda
              był poruszany jak co roku, ale możemy zacząć tutaj -> masz wilgoć w aucie, brudną od wewnątrz przednią szybę, albo i to i to, polecam wysprzątanie wnętrza, a do osuszania dywaników (jeśli np. są gumowe i ciągle zalega w nich woda) pod nóżki gazetę wyborczą\nasz dziennik, zresztą kto co lubi
              inną przyczyną może być zawilgocony filtr powietrza kabiny, można też profilaktycznie wymienić i te niskonakładowe zabiegi powinny pomóc.
              Kolega ma 100% racji, ja włożyłem gazetki pod dywaniki gumowe i na dywaniki. Po każdej jeździe wymieniam te leżące na dywanikach i nie mam wilgoci, a co za tym idzie szyby nie zamarzają od środka.
              L&K

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez b-bar01
                system z gazetami jest może archaiczny ale bardzo skuteczny
                stare indiańskie metody
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm